"Odj**i, Srbijo"; Američki novinar ne odustaje od uvreda, odgovorio mu i ambasador SAD

Američki novinar Kevin Klensi posle tvita "izliva duhovitosti" o Srbiji posle pobede nad SAD u Kini, posvetio je čitav tekst Srbima i ambasadoru SAD.

Izvor: B92

Subota, 21.09.2019.

13:54

Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

"Rat" Kevina Klensija, koji se potpisuje kao KFC, sa tviterašima iz Srbije traje danima, od pobede košarkaške reprezentacije Srbije nad SAD. U "neverici" da su Sjedinjene Američke Države poražene napisao je "Izgubili smo od Srbije u košarci. Da li oni imaju uopšte hranu u Srbiji?"

To je pokrenulo lavinu odgovora korisnika ove društvene mreže iz naše zemlje, a američki novinar je nastavio prepucavanje, sve više vređajući čitavu državu. I do danas ne prestaje. Klensija, autora Barstul sportsa to je, izgleda, pogodilo, pa je iskoristio priliku da se odbrani u dugom provokativnom tekstu koji je osvanuo na tom portalu. Na meti mu se našao i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot koji mu je odgovorio na sporni tvit.

"Ako postoji jedna stvar koju sam naučio o internetu i blogerskom životu, to je da nikada ne znate odakle dolazi vaša sledeća prepirka. Ponekad pišete blog o tome da slepi roditelji nisu dobri roditelji, a sledeća stvar je da ste se upleli u šestogodišnju bitku sa čitavom sektom fizički ugroženih ljudi. Ponekad napišete nasumični blog o Arijani Grande i Big Šonu... Ali pravo slatko mesto ... kada znate da ste zaista uboli žicu ... je kada iznervirate čitave nacije", piše KFC.

On u svom tekstu podseća na tvit i da je fudbalska reprezentacija SAD izgubila od j*****g Hondurasa, koja je najgora u grupi i sada moraju da igraju protiv zaista dobrih timova: "Možda nećemo ni stići do svetskog kupa. J****i Honduras" Mislim da ću sponzorisati njihovog golmana sa 60 centi dnevno."

Spominje i svoju "pljuvačinu" Bahama.

"Ali oba ova prepucavanja i zaista svi moji tviteraški ratovi uopšte, vode do ove svađe. Svaki borbeni tvit koji sam ikad poslao ... svaka pretnja smrću koju sam primio ... svaki trol koji sam ikada eleminisao bio je priprema za moju bitku sa Srbijom. Tada to nisam znao, ali bilo je sve da me pripremi za obračun sa ratom razorenom, genocidnom istočnoevropskom državom. Hiljade ... a mislim, hiljade Srba već 8 dana preplavljuju moj tajmlajn, bez znakova usporavanja. A sve je počelo jednim jednostavnim tvitom:

Izgubili smo od Srbije u košarci? Da li oni uopšte imaju hranu u Srbiji?" "Iskopan" iz moje taktičke knjige, to je bio tvit podsećanja. Malo nostalgije da razmrda stare uspomenama i podseća na dane slave Barstula (blog). Kad su ratovi na Tviteru na granici strašnog. "Broj tvitova koje sam dobio od Srba, naroda koji je najpoznatiji po započinjanju Prvog svetskog rata i čitavom genocidu, mora biti u desetinama hiljada. Osećam se da me je u ovom trenutku tvitalo dva ili tri odsto celokupnog stanovništva Srbije. Ali jutros jeprevršilo meru, osam punih dana nakon što sam ubio njihovu zemlju na na Tvitteru, što je pokrenulo masovni, svestrani Internet rat".

On dalje navodi da je na putu do posla dobio sledeći tvit od odlazećeg ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skota: "Srbija je imala bolji košarkaški tim. Tačka. Sada prestani da troluješ moje trolove."

Uz tu poruku ambasador Skot je uvezao video-snimak "Srbije koju poznaje iz prve ruke". Prema blogeru, to je naročito smešno jer je video promocije Srbije napravljen posebno za ovu bitku na Tviteru, i takođe, on je ambasador SAD-a.

"Dokle će ovo ići? Osećam da raspravljaju o meni u parlamentu te vukoj****e", piše on dalje.

KFC ponovo poteže "raspravu" o američkoj GMO hrani, dodaje da je veoma ukusna i dalje kritikuje Srbe zbog slanja njihove ukusne hrane.

"Zato što svi znaju da ako ozbiljno shvatite šalu da čitava nacija nema hrane, to je najbolji način da pokažete da ste napredna zemlja. Čak mi je to odgovorio i američki ambasador." Dalje navodi da su Srbi zaista insistirali na tome da je Tesla Srbin i pokazuje svoje rezultate pretrage na Guglu da je rođen u Smiljanu u Hrvatskoj.

"Ali moram da odam Srbima i neku počast. Dostojni su protivnici. Uporni i ne odustaju. Verovatno zbog silne prakse etničkog čišćenja. Čak su me napali i na Tviteru. Ali jedna stvar, ja mogu da radim ovo po ceo dan."

On poručuje: "Odj****, Srbijo. Pridružite se onima koje sam porazio, a ja ću biti kod kuće u SAD. Zemlji slobodnih i hrabrih. GMO! GMO! GMO!"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: