Afera "Reket": Boki 13 prvi put na ispitivanju u ponedeljak

Skoplje -- Prvoosumnjičeni u slučaju "Reket" Bojan Jovanovski (Boki 13) u ponedeljak će biti ispitivan u Tužilaštvu za organizovani kriminal Severne Makedonije.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: EPA-EFE/ Georgi Licovski
Ilustracija: EPA-EFE/ Georgi Licovski

Biće to prvi put da ga ispituju otkako je pritvoren 15. jula, a kako je objavila Televizija Telma, Jovanovski, koji se nalazi u istražnom zatvoru "Skoplje", pred tužiteljku za organizovani kriminal Vilmu Ruskosku biće doveden u ponedeljak u podne.

Dan kasnije, u utorak, Ruskoska namerava da sasluša i trećeosumnjičenu u aferi "Reket" razrešenu specijalnu tužiteljku Katicu Janevu, koja dan pre nego što je uhapšena ispitana kao svedok.

Tokom dosadašnje istragei za kriminalni slučaj nazvan "Reket" saslušano je više od 10 osoba, među kojima su bili i biznismeni i gradonačelnici, kao i drugoosumnjičeni Zoran Milevski zvani Zoki Kičevac, koji se branio ćutanjem.

U aferi "Reket", za iznudu 1,5 miliona evra od jednog od najbogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva da bi dobio bolji tretman u istrazi afere "Imperija" koji vodi Specijano tužilaštvo do sada je osumnjičeno troje: Bojan Jovanovski, Zoran Milevski i Katica Janeva. Predistražni postupak u tom slučaju Tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju Severne Makedonije vodi od početka maja, a istražni postupak od 15. jula, kada su uhapšeni i u skopskom zatvoru pritovrni Jovanovski i Milevski, dok je Janeva u pritovru od 21. avgusta.

strana 1 od 192 idi na stranu