Produžen pritvor Jotkinoj grupi

Apelacioni sud u Beogradu produžio je za još do tri meseca pritvor kruševačkom kriminalcu Zoranu Jotiću Jotki (64).

Izvor: Tanjug

Petak, 20.09.2019.

16:34

Produžen pritvor Jotkinoj grupi
Ilustracija: Depositphotos/ Suwannar1981.gmail.com

On je osumnjičen da je organizovao kriminalnu grupu koja je prošle godine likvidirala Dejana Stankovića zvanog Ždrokinac.

Pritvor je odlukom Apelacionog suda od 11. septembra produžen za tri meseca i Igoru Gajiću, tako da im obojici po ovoj odluci može trajati do 11. decembra, rečeno je Tanjugu u tom sudu.

Ostalim osumnjičenim za pripadništvo Jotićevoj kriminalnoj grupi, ubistvo, iznude i pranje novca pritvor produžen za još mesec dana odlukom sudije za prethodni postupak Specijalnog suda u Beogradu.

Ovaj slučaj, koji koji je vodilo kruševčko tužilaštvo nedavno je preuzelo Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu, i trenutno je još u fazi istrage.

Specijalni sud je produžio pritvor za još 30 dana Saši Zoraji, Ivi Petrović i Vuku Petroviću i Stefanu Radulcu, dok su Nenad Jovanović zvani Mali Bidža i Jotićeva supruga Marija u kućnom pritvoru sa elektronskim nadzorom, rečeno je Tanjugu u tom sudu. Jotić je prošle godine izašao iz zatvora gde je odslužio kaznu od 15 godina na koju je bio osudjen presudom Specijalnog suda u Beogradu kao šef kriminalne grupe koja je rektirala privatnike u Rasinskom okrugu kao i jer je podmitio sudiju Vrhovnog suda koji je trebalo da odlučuje o njegovoj presudi.

U pritvoru i zatvoru je bio od akcije "sablja" marta 2003. godine.

Kako je saopšteno iz MUP-a nakon njihovog hapšenja, Gajić se sumnjiči da je dovezao Radulca na mesto ubistva, dok je Jotić organizovao njegovo skrivanje i prebacivanje u Bosnu i Hercegovinu.

Zoraja i Petrovići terete se da su pomogli Radulcu nakon izvršenja ovog krivičnog dela.

Jotiću se na teret stavlja i da je tokom 2018. godine od jednog muškarca iz okoline Kruševca, uz primenu fizičke sile i zastrašivanja, tražio novac na ime navodnog duga.

Njegova supruga Marija se sumnjiči za pranje para, jer je u nameri da prikrije nezakonito poreklo novca, zaključila je ugovor o zajmu od 300.000 evra sa osumnjičenim Jovanovićem, uz obavezu plaćanja mesečne kamate.

Navodno je i zemljište koje je prethodno dobila na poklon prodala jednom privrednom društvu, čiji je direktor Jovanovićev otac i to za iznos daleko veći od procenjene tržišne vrednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: