Dačić sa ambasadorkom BiH: Dobri odnosi, ima mesta za napredak

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je novoimenovanu ambasadorku Bosne i Hercegovine u Srbiji Aidu Smajić.

Izvor: Tanjug

Petak, 20.09.2019.

20:07

Dačić sa ambasadorkom BiH: Dobri odnosi, ima mesta za napredak
Foto: Tanjug/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA, OGNJEN STEVANOVIC / bb

Sagovornici su istakli da je u interesu obe zemlje nastavak političkog dijaloga, razvoj ekonomske saradnje i infrastrukturno povezivanje.

Oni su se saglasili da su bilateralni odnosi dve zemlje jako dobri i da ima prostora za njihovo unapređenje.

U saopštenju Ministarstva navodi se da su Dačić i Smajić ocenili da je unapređenje odnosa moguće, pre svega, kroz rešavanje otvorenih bilateralnih pitanja između dve zemlje, oko čega treba zauzeti konstruktivan stav.

Dačić je novoimenovanoj ambasadorki BiH poželeo dobrodošlicu i uspešan mandat u našoj zemlji, a ambasadorka Smajić zahvalila je na dobrodošlici i izrazila nadu da će se tokom njenog mandata bilateralni odnosi, kao i do sada, temeljiti na podršci Srbije stabilnosti BiH i Dejtonskom sporazumu kao njenom temelju.

Susret je protekao u prijateljskoj atmosferi i uz saglasnost oko toga da se radi o zemljama koje dele istu kulturu i da zajedničku prošlost treba tretirati kao bogatstvo potencijala za dalju saradnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: