"Iran nasuprot pritiscima neće promeniti stav o Kosovu"

Predsednica Parlamentarne grupe prijateljstva sa Iranom Jasmina Karanac sastala se sa šefom parlamentarne delegacije Irana Golamreza Katebom.

Izvor: Beta

Petak, 20.09.2019.

19:55

Ilustracija: Depositphotos/ Fckng

Karančeva i Kateb su ocenili da je politička i parlamentarna saradnja dve zemlje na visokom novou, saopšteno je iz Skupštine.

U saopštenju se navodi da je Jasmina Karanac razgovarala sa četvoročlanom parlamentarnom delegacijom iz Irana o unapređenju bilateralne saradnje i nastavku međusobnog podržavanja dve zemlje na međunarodnom planu.

Karančeva je ocenila da oba parlamenta imaju aktivne poslaničke grupe prijateljstva, kao i veoma razvijene odnose na nivou predsednika parlamenata.

Navodi se da su obe strane izrazile očekivanje da će doći do skorog susreta na nivou predsednika država, kao i da će se unaprediti ekonomska saradnja i trgovinska razmena.

Jasmina Karanac je zahvalila Katebu na "principijelnom stavu njegove zemlje u pogledu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova" i istakla da veruje da ga Iran, nasuprot pritiscima koje trpi, neće promeniti.

Kateb je kazao da Iran neće promeniti svoj stav o Kosovu, upoznao je Karančevu sa situacijom povodom uvođenja sankcija Iranu i naveo da je iranski narod sporeman da plati visoku cenu radi očuvanja svoje nezavisnosti.

On je još jednom zahvalio srpskom narodu koji je ostao uz Iran i pored spoljnih pritisaka i istakao da jačanje veza parlamentaraca doprinosi boljem upoznavanju dva naroda i dovodi do unapredjenja bilateralnih odnosa.

Kateb je upoznao Karančevu i sa inicijativom Centralne banke Irana da sa Narodnom bankom Srbije potpiše sporazum kako bi se prevazišli problemi u platnom prometu, ali i sa inicijativom za razmenu poseta privrednih komora i unapređenje saradnje u oblasti turizma, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: