Džonson bi mogao ponovo da suspenduje parlament

Britanski premijer Džonson mogao bi ponovo da suspenduje parlament čak i ako britanski Vrhovni sud presudi da je njegova prvobitna suspenzija bila nezakonita.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 19.09.2019.

16:20

Džonson bi mogao ponovo da suspenduje parlament
Ilustracija: EPA-EFE/ Andy Rain

Ovo stoji u sudskom podnesku, koji je objavio na svom nalogu na Tviteru opozicioni advokat Džo Megam.

Danas je poslednji dan trodnevne rasprave pred Vrhovnim sudom Velike Britanije na kojoj treba da se utvrdi da li je Džonson postupio nezakonito kada je suspendovao parlament na pet nedelja u vreme kada su u toku pripreme za Bregzit, preneo je Rojters.

"Zavisno od obrazloženja suda i dalje bi bilo na premijeru da razmotri dalju suspenziju", stoji u pravnom podnesku, naveo je Megam, koji je uspešno vodio slučaj o suspenziji parlamenta pred škotskim sudom.

Džonsonov advokat je pred sudom upitan da objasni šta će Džonson uraditi ako sud utvrdi da je suspenzija nezakonita, a dokument koji je na svom nalogu na Tviteru objavio Megam je odgovor na to pitanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: