Zarif odgovorio Pompeu: Biće to totalni rat

Ministar spoljnih poslova Irana Mohamad Džavad Zarif odgovorio je na optužbe Sjedinjenih Američkih Država da su napadi na naftna postrojenja "ratni čin".

Izvor: B92

Četvrtak, 19.09.2019.

13:07

Zarif odgovorio Pompeu: Biće to totalni rat
EPA-EFE/ Stringer

Zarif je izjavio da optužbe SAD i njihovih saveznika da su napadi na saudijska naftna postrojenja "ratni čin" mogu biti iskorišćeni za obmanu američkog predsednika Donalda Trampa da krene u sukob sa Teheranom.

"Ratni akt ili agitacija za rat? Ostaci B-tima i ambiciozni saveznici pokušavaju da prevare Donalda Trampa da uđe u rat", objavio je na Tviteru Zarif, prenosi Rojters.

Zarif je ranije izjavio da takozvani "B-tim", koji uključuje izraelskog premijera Benjamina Netanjahua i saudijskog prestolonaslednika princa Mohameda bin Salmana, može podstaći američkog predsednika u sukob sa Teheranomn.

Američki državni sekretar Majk Pompeo je opisao napade na Saudijsku Arabiju "kao ratni čin".

Zarif je rekao za CNN da neće tolerisati napade na svoju državu i da će odgovoriti totalnim ratom.

"Dajem ozbiljnu izjavu da mi ne želimo rat, ne želimo da se upuštamo u vojnu konforntaciju... Ali bićemo spremni da branimo svoju teritoriju", rekao je Zarif.

On je dodao i da Pompeo pokušava da izbegne obavezu SAD da odobri vize iranskoj delegaciji, koja bi trebalo da ide u Njujork na zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: