Šef francuske diplomatije: Tvrdnja Huta o napadu nije baš kredibilna

Šef francuske diplomatije Žan-Iv le Drijan izjavio je da tvrdnja Huta da su odgovorni za napad na saudijska naftna postojenja "nije baš mnogo kredibilna".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 19.09.2019.

09:21

Šef francuske diplomatije: Tvrdnja Huta o napadu nije baš kredibilna
Ilustracija: Getty images/ Alex Grimm

"Jemenski pobunjenici su objavili da su izveli taj napad. To nije previše kredibilna tvrdnja", rekao je francuski ministar i dodao da je u toku međunarodna istraga.

"Sačekajmo rezultate, pre toga nemam posebno mišljenje", dodao je Le Drijan, dodavši da će istraga biti brza, prenosi Rojters.

Britanska agencija navodi da je administracija američkog predsednika Donalda Trampa uprla prstom u Iran za nad izveden na postrojenje Saudi Aramko 14. septembra.

Napad je izazvao potres na svetskom naftnom tržištu jer je prepolovio proizvodnju saudijske nafte.

Le Drijan smatra i da će predstojeća Generalna debata Generalne skupštine UN biti prilika za razgovore u cilju deeskalacije situacije.

Nema azila za Snoudena

Takođe, Žan-Iv le Drijan rekao je da nema razloga da Francuska promeni odluku iz 2013. kada je odbila da odobri azil bivšem službeniku američke Agencije za nacionalnu bezbednost Edvardu Snoudenu.

Snouden je pre dva dana, kada su njegovi memoari objavljeni u 20 zemalja sveta uključujući Francusku, rekao da je 2013. godine tražio azil u Francuskoj kada je na vlasti bio Fransoa Oland, ali da se nada da će mu sada predsednik Emanuel Makron to odobriti.

On je to rekao nakon što je jedna ministarka u aktuelnoj francuskoj vladi rekla da bi mu odobrila azil, da je to do nje. Desetak zemalja već je odbacilo njegov zahtev za azil. Snouden živi u egzilu u Rusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: