"Bundestag će odobriti pregovore sa Severnom Makedonijom"

Vicepremijer Severne Makdonije za evropska pitanja Bujar Osmani najavio je da će nemački Bundestag naredne sedmice odobriti početak pregovora EU sa tom zemljom.

Izvor: Beta

Četvrtak, 19.09.2019.

15:07

Ilustracija: Getty images/ Sean Gallup

Osmani je to rekao posle sastanka sa nemačkim državnim ministrom za Evropu Mihailom Rotom i najavio da će prisustvovati sednici Bundestaga 26. septembra na čijem će dnevnom redu biti preporuka za otpočinanje pregovora sa Severnom Makedonijom.

"Od gospodina Rota sam dobio uveravanje da će nemačka vlada zastati čvrsto za zahtevom Bundestagu da dazaleno svetlo za Severnu Makedoniju na zasedanju naredne sedmice. Smaram da se krećemo u dobrom pravcu, podrška Nemačke nam je apsolutno ključna i očekujem da će svi ovo napori rezultirati odlukom u oktobru za start pregovora", rekao je Osmani.

U izjavi koju je prenela pres-služba vlade u Skoplju, Osmani je rekao da će 26. septembra lično prisustvovati sednici nemačkog parlamenta kada na dnevni red dođe aplikacija Republike Severne Makedonije za članstvo u EU i da će mu doomaćin biti predsednik Bundestaga Volfgang Šojble.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: