"Mog brata su prevarili i odveli da ratuje u Siriji"

Mladić iz Bosne i Hercegovine Armin Čurt od 2015. godine je u Siriji, gde ratuje na strani Islamske države, piše "Dnevni avaz".

Izvor: B92

Sreda, 18.09.2019.

17:48

Priču je za bosanski portal podelila njegova sestra Nađa Čurt. Armin Abdulah Čurt iz Sarajeva ima 23 godine, a pre četiri godine u Siriji se pridružio teroristima Islamske države.

Mladić je po završetku Srednje mašinske tehničke škole sredinom 2015. otišao u Siriju. Tada je imao 18 godina. Pre dve godine predao se kurdskim snagama, a ovog aprila trebalo je da bude deportovan u domovinu.

Čurt je bio uzoran učenik i kako kažu iznenada je, nakon što je upoznao određene „prijatelje“, preko Turske otišao u Siriju.

"Moj brat je bio jedno od dece koje nije imalo nikakvu mogućnost za studiranje, a bio je previše pametan za bilo šta drugo", izjavila je Nađa Čurt za "Dnevni avaz".

Dragan Mektić, ministar bezbednosti BiH, izjavio je da je razlog zbog kojeg Čurt nije deportovan taj što je navodno pobegao iz zarobljeništva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: