Reakcija na deklaraciju SDA: Moguća smena potpredsednika Skupštine RS

Kolegijum Skupštine Republike Srpske zakazao je sednicu na čijem će dnevnom redu biti smena potpredsednika parlamenta iz reda bošnjačkog naroda Senada Bratića.

Izvor: B92

Sreda, 18.09.2019.

15:29

Reakcija na deklaraciju SDA: Moguća smena potpredsednika Skupštine RS
Ilustracija: Deposit photos/ Tatiana53

To je reakcija na Deklaraciju SDA usvojenu na nedavnom kongresu te stranke, prenosi Fena.

"Ta deklaracija negira Republiku Srpsku, njene vrednosti, Ustav i Dejtonski sporazum i ne postoji mogućnost da u političkom obliku sarađujemo s Bratićem", rekao je šef Kluba poslanika SNSD-a Igor Žunić.

Prema njegovim rečima, posebnu sednicu zatražio je određen broj narodnih poslanika iz stranaka skupštinske većine.

Deklaracija SDA je i tema današnje sednice Glavnog odbora SNSD-a, koji zaseda u Banjaluci, a to je bila i tokom sinoćnjeg sastanka predsednika SDS-a Mirka Šarovića i PDP-a Branislava Borenovića s liderom SNSD-a Miloradom Dodikom u Laktašima, koji će u subotu o tome, kako navodi Fena, razgovarati i s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: