Crnogorski političar uhapšen na krovu automobila: Policija ga jedva savladala VIDEO

Marko Milačić, lider Prave Crne Gore, uhapšen je danas oko 11.30 sati u centru Podgorice.

Izvor: Beta

Sreda, 18.09.2019.

12:38

Crnogorski političar uhapšen na krovu automobila: Policija ga jedva savladala VIDEO
Foto: Mehaniq/Depositphotos/Ilustracija

Do hapšenja je došlo nakon incidenta, kada je policija zaustavila njegovo vozilo u kojem su bili rekviziti za perfomans ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore, prenose podgorički mediji.

Kada je došao "pauk" da ukloni automobil, Milačić se popeo najpre na to vozilo, a potom i na krov stranačkog automobila, gde je održao "posmrtni govor" za VDT i "umrlo crnogorsko pravosuđe", uz lelek Mića Živanovića.

"Lele nama crnogorsko pravosuđe danas pa zadovijek!"

Policija je pokušavala da ubedi Milačića da se skine sa krova automobila, ali je on to odbijao da bi potom usledila intervencija.

Desetak minuta trebalo je trojici policajaca da savladaju "pasivni otpor" Milačića koji se držao za sajlu "pauka", da bi tek uz primenu sprej suzavca bio savladan.

Stavljene su mu lisice na ruke da bi na kraju završio u policijskoj marici, prenele su "Novosti".

Policija izdala saopštenje

Kako se navodi u policijskom saopštenju, oni su privedeni zbog ometanja policijskih službenika u izvršenju radnji, pružanja otpora i verbalnog vređanja.

"S obzirom da je pružao aktivan otpor koji je trajao određeno vreme on je uz primenu sredstava prinude doveden u službene prostorije", navodi se u saopštenju.

Ostalo troje funcionera te stranke su privedeni zbog sprečavanja i ometanja policijskih službenika u vršenju službenih radnji i zbog upućivanja uvredljivih reči.

"Svi građani, bilo da se radi o javnim ličnostima ili ne, su dužni da poštuju zakon i da omoguće nadležnim službama nesmetano obavljanje poslova iz svoje nadležnosti. Policija će bez izuzetka sankcionisati svakog pojedinca zbog nepoštovanja propisa, nepostupanja po naredbama, drskog ponašanja, vređanja ili bilo kojeg drugog vida nezakonitog ponašanja na javnom mestu", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: