Odložen početak suđenja optuženom za krađu testova iz matematike

Početak suđenja Igoru Stamenkoviću, optuženom za krađu testova iz matematike za malu maturu u junu, odložen je danas u Višem sudu u Beogradu za 22. oktobar.

Izvor: B92

Sreda, 18.09.2019.

14:58

Odložen početak suđenja optuženom za krađu testova iz matematike
Ilustracija: Depositphotos/ Jan Pietruszka

Do odlaganja je došlo na molbu branioca kako bi se pripremila odbrana, jer je tek danas i njemu i Stamenkoviću uručen optužni predlog tužilaštva.

Stamenković se na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja branio ćutanjem, a na suđenju će moći javno da iznese svoju odbranu.

On se brani sa slobode, pošto mu je krajem jula Apelacioni sud u Beogradu ukinuo pritvor u kojem je bio nešto više od mesec dana.

Nakon hapšenja je saopšteno da se tereti za krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju sa krivičnim delom oduzimanje tuđe stvari.

Policija je nakon hapšenja saopštila da se Stamenković sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Sumnja se da je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu i kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, kako je navela policija, sumnja se da je uz pomoć sina rešeni test iz matematike došao do njegovih drugova i njihovih roditelja, nakon čega su ga oni, uz pomoć aplikacije "Vajber", delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

S obzirom na to da su testovi iz matematike bili otkriveni pre polaganja, polaganja testa iz matematike odloženo je za dva dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: