Rektorka ušla u zgradu Rektorata

Rektorka Univerziteta u Beogradu ušla jutros u zgradu Rektorata, koju grupa od petnaestak studenata iz udruženja "1 od 5 miliona" od petka drži pod blokadom.

Izvor: Tanjug

Sreda, 18.09.2019.

09:37

Rektorka ušla u zgradu Rektorata
Tanjug/Tanja Valiæ

Rektorka Ivanka Popović nije davala izjave okupljenim medijima.

Zajedno sa njom u zgradu su ušli i prorektor Gordana Ilić Popov i student-prorektor Danilo Potparić, dok su ostali zaposleni u Rektoratu ostali ispred zgrade.

Inače, pred zgradu Rektorata stigao je i lider DS Zorana Lutovac.

Rektorka Ivanka Popović je i juče ušla u zgradu a posle toga je za Tanjug rekla da je razgovarala sa studentima, ali nije želela da iznese detalje.

Razgovor je trajao oko pola sata, a osim rektorke, u zgradu su studenti, pustili i prorektorku i studenta prorektora.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević ocenio je juče da je blokada Rektorata Beogradskog univerziteta "flagrantno narušavanje autonomije univerziteta" i da je to "teror jedne male grupe ljudi koji se apsolutno bave politikom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: