"Balkanski političari laka meta"

Sa balkanskim političarima se lakše komunicira i s njima je sve brže, kažu dvojica ruskih komičara Vladimir "Vovan" Kuznjecov i Aleksej "Leksus" Stoljarov.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Deposit photos/BrianAJackson
Ilustracija: Deposit photos/BrianAJackson

Njih dvojca su osim velikog broja stranih poliiačara uspeli da ''nasamare'' i nekoliko balkanskih.

Vovan i Leksus telefonom zovu i predstavljaju se uglavnom kao zvaničnici i lideri zemalja bivših država SSSR, te uspevaju da izvuku ''bitne'' informacije od svetskih i domaćih vođa i zvaničnika.

Na spisku žrtava šala dvojice komičara tako su se našli crnogorski predsednik i premijer, Milo Đukanović i Duško Marković, premijer u ostavci nepriznate države Kosovo Ramuš Haradinaj i premijer Severne Makedonije Zoran Zaev.

"Marković nije bio baš zanimljiv i verovao je u sve što smo mu rekli. Odmah smo shvatili da nije nezavistan u svojim odlukama. Đukanović je lukav, ali u svoju korist, uključujući finansijsku i spreman je da uradi dosta stvari zbog toga. Haradinaj je želeo da bude ljubazan i inteligentan u očima stranih diplomata, ali nije dobar u tome. Zoran Zaev je jedinstven, godinu dana smo razgovarali sa njim, rekao je dosta zanimljivih stvari", ispričali su za "Blic" Vovan i Leksus.

Na spisku njihovih žrtava našao se i veliki broj svetskih političara i poznatih ličnosti - od turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, britanskog premijera Borisa Džonsona, francuskog predsednika Emanuela Makrona, do beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka, njegovog bivšeg ukrajinskog kolege Petra Porošenka, pevača Eltona Džona...

Vovan i Lekus su za "Blic" ispričali da žrtve za svoje šale (prank na engleskom jeziku) biraju po dva kriterijuma - da su ličnosti koje pozivaju poznate u ruskim ili međunarodnim medijima i da tema mora lično da ih interesuje.

Kažu da bi rado pričali sa američkim predsednikom Donaldom Trampom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, ali da su zainteresovani i za svetske zvezde šou-biznisa, do kojih je, kako kažu, teže doći nego do političara.

"Mi se ovim poslom bavimo više od 10 godina. Počeli smo sa ruskim zvezdama šou-biznisa, ali je to bila samo zabava, humor. Kako su godine prolazile zainteresovali smo se za politiku. Stvorili smo poseban žanr telefonske šale i političke istrage. Naš rad zovemo prank-novinarstvo. To je spoj šale i novinarskog rada. Potrebno je imati neke veštine novinara, političara i glumca. Uostalom, za svaki ozbiljan razgovor potrebna je duga priprema", kazali su Vovan i Leksus.

strana 1 od 547 idi na stranu