Kurti: Kosovska himna je čudna, a zastava greška

Vođa Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio da je himna Kosova "čudna", ali da će je, ako pobedi na vanrednim izborima, poštovati.

Izvor: B92

Utorak, 17.09.2019.

09:22

Kurti: Kosovska himna je čudna, a zastava greška
Foto: EPA-EFE Petrit Prenaj

Kurti je između ostalog u ovoj emisiji govorio o pitanju zastave i simbola Kosova.

"Ne zaboravite da se himna zove Evropa i da nema teksta. To je čudno. Naravno, ja sam za to da se tekst doda u ovu himnu, ali to mora da se uradi u skladu sa našim Ustavom", rekao je Kurti.

"Kao premijer naravno da ću poštovati. Ali trebalo bi da imate na umu da sam lider Samoopredeljenja i predstavljam i one vrednosti koje su za nas velike. Himna nije Albanije, već svih Albanaca. Kao Albanci imamo nešto veliko zajedničko od istorije, zastave itd…zastava Kosova nema ni istorijsku, ni neku drugu vrednost osim geografske. Znamo da je bila greška, ali sada nemamo drugog razloga osim da priznamo", rekao je Kurti, a prenosi KoSSev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: