Kolinda se nije "opekla dvaput"

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović obavestila je Komisiju za utvrđivanje sukoba interesa da putuje u SAD, gde će boraviti delom i privatno.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/Toms Kalnins
Foto: EPA-EFE/Toms Kalnins

Za ovaj potez je poučena iskustvom premijera Plenkovića, ali i sopstvenim, iz 2017, kada je boravila u SAD o trošku budžeta, a da niko nije znao kojim povodom i u kom svojstvu.

Boravak Kitarovićeve u SAD 2017. nije bio najavljen pa je u Hrvatskoj označen kao "misteriozan", a nakon što se predsednica pojavila u Dnevniku HTV, izjavom snimljenom ispred ograde Bele kuće, građani su hteli da znaju da li je u pitanju službeno ili privatno putovanje.

Grabar Kitarovićeva je ovaj put Komisiji predočila da u četvrtak odlazi na službeni put u Sjedinjene Države, gde će prisustvovati Generalnoj skupštini UN, objavio je portal Telegram, a Komisija je pohvalila njenu revnost i poštovanje procedura.

U dopisu Komisiji predočila je da će u SAD provesti devet dana i da planira da poseti ćerku Katarinu, te da će troškove tog, privatnog dela boravka u SAD, snositi sama, prenela je televizija N1 u Zagrebu.

Ta Komisija je, inače, nedavno pokreula postupak utvrđivanja sukoba interesa kod premijera Andreja Plenkovića zbog puta u Helsinki.

strana 1 od 192 idi na stranu