Krivična prijava za devojčice koje su šamarale vršnjakinju u srednjoj školi

Protiv I. O. (15) i D. I. (14) koje su šamarale A. M. (15) u srednjoj školi u Barajevu policija je podnela krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje.

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.09.2019.

11:54

Krivična prijava za devojčice koje su šamarale vršnjakinju u srednjoj školi
Printskrin TV Prva

Po nalogu Odeljenja za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu policija je podnela krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje protiv I. O. (15) i D. I. (14), koje su šamarale A. M. (15) u srednjoj školi u Barajevu, koja je tom prilikom zadobila i povredu.

U toku postupka biće obavljeno saslušanje devojčica osumnjičenih za nasilje, kao i oštećene, a radiće se i veštačenje povrede koju je zadobila, rečeno je Tanjugu u Višem javnom tužilaštvu.

Postupak se vodi u skladu za Zakonom o maloletnicima, a u slučaj će biti uključeni roditelji i centar za socijalni rad.

Odluku o kazni, odnosno nekoj od vaspitnih mera, doneće sudija za maloletnike.

Zbog ovog slučaja ministar prosvete Mladen Šarčević razrešio je direktora Srednje škole u Barajevu Dobrivoja Jelića nakon što je na osnovu vanrednog inspekcijskog nadzora utvrđeno da ta ustanova ne sprovodi mere za bezbednost i zaštitu učenika.

Snimak na kojem se vidi kako dve učenice šamaraju treću dok se sve snima telefonom obišao je društvene mreže i izazvao reakcije javnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: