Ministarstvo trgovine: Nije bilo izvoza oružja iz Srbije u Jemen

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije negiralo je navode u medijima da je oružje proizvedeno u Srbiji izvoženo u Jemen.

Izvor: B92

Utorak, 17.09.2019.

14:09

Ministarstvo trgovine: Nije bilo izvoza oružja iz Srbije u Jemen

Ističe se da nije izdata nijedna dozvola za izvoz naoružanja, vojne opreme i robe dvostruke namene u Jemen, kao ni za izvoz u bilo koju drugu zemlju koja se nalazi pod sankcijama međunarodne zajednice.

"Sve destinacije izvoza srpskog naoružanja i vojne opreme navedene su u Godišnjim izveštajima o izvozu i uvozu naoružanja i vojne opreme koje Vlada Republike Srbije usvaja i koji su javno dostupni na sajtu Ministarstva (www.mtt.gov.rs)", navedeno je u saopštenju.

Podseća se i na činjenicu da je Srbija, po transparentnosti u izveštavanju već niz godina visoko kotirana, medju prvih pet zemalja u svetu, na listi Barometar transparentnosti koju izrađuje i objavljuje organizacija "Small Arms Survey", sa sedištem u Ženevi.

"Republika Srbija, kao jedan od većih proizvođača i izvoznika naoružanja i vojne opreme u regionu ni na koji način ne može snositi odgovornost za to kako će zemlja krajnje destinacije dalje postupati sa uvezenom robom", navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: