Vučić o Zemanu i Kosovu: Znači, postoji preispitivanje

Razgovori predsednika Češke Miloša Zemana i premijera te zemlje Andreja Babiša pokazuju da postoji neka vrsta preispitivanja, kaže Vučić.

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.09.2019.

13:00

Vučić o Zemanu i Kosovu: Znači, postoji preispitivanje
Tanjug, Sava Radovanoviæ

Ipak, kako je dodao, ne može reći da li možemo da očekujemo konačan rezultat, koji bi nam se dopao.

Upitan da li je, nakon razgovora češkog predsednika i premijera i izjave da će se pitanje preispitivanja priznanja Kosova naći pred vladom i Senatom, optimističan da će doći do povlačenja priznanja, predsednik Srbije je rekao da ne može o tome da govori.

Zahvalan sam predsedniku Zemanu, ali I premijeru Babišu da su o tome razgovarali. To pokazuje da tema postoji, da postoji neka vrsta preispitivanja, ali da li možemo da očekujemo konačan rezultat koji bi nam se dopao, ne znam”, rekao je on.

Vučić je naglasio da sve to pokazuje koliko Česi poštuju Srbiju i koliko su iskreni prijatelji našeg naroda.

"Amerikanci su im to odobrili, Evropljani nisu bili saglasni. Tačka"

Amerikanci su odobrili odluku Prištine da se na izborima 6. oktobra glasa samo sa kosovskim dokumentima, dok su Evropljani bili protiv, rekao je Vučić i istakao da će Srpska lista, uprkos svim ograničenjima i napadima, pobediti.

"Amerikanci su im to odobrili, Evropljani nisu bili saglasni. Tačka", rekao je Vučić novinarima.

Vučić kaže da ta odluka kosovske Centralne izborne komisije predstavlja veliki problem i muku za Srbe, a da je doneta kako bi se po svaku cenu u vlast "ugurali" poslušni Srbi, oni koji će da rade po nalogu njihove ambasade, a ne oni koji će da saradjuju sa Beogradom. "Za njih je Beograd crvena marama", rekao je Vučić.

On je naveo da će Srpska lista opet pobediti, uprkos svim ograničenjima, kampanjama i napadima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: