Huti: Mi smo, nije Iran i opet ćemo

Jemenska pobunjenička grupa Huti preuzela je odgovornost za napad na saudijska postrojenja nafte i upozorila da se novi napadi mogu očekivati uskoro.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.09.2019.

09:51

Huti: Mi smo, nije Iran i opet ćemo
Tanjug/European Commission via AP

Navodeći da postrojenje, koje je u subotu pretrpelo veliku štetu u napadu dronovima, može u svakom trenutku biti ponovo napadnuto, Huti su upozorili strance da napuste taj deo Saudijske Arabije.

Napadi na postrojenje "Aramko" izvedeni su dronovima sa normalnim i džet motorima, napisao je portparol jemenskih Huta na Tviteru. On je pozvao Saudijsku Araniju da obustavi agresiju i blokadu Jemena.

Pripadnici grupe Huti u Jemenu u subotu su preuzeli odgovornost za napade dronovima na pogone Saudi Aramko kompanije.

Oni su upotrebili deset dronova za napade na naftne pogone i obećali su da će proširiti napade na Saudijsku Arabiju koja predvodi koaliciju protiv Huta u Jemenu.

Saudijska Arabija saopštila je da su na dva velika postrojenja u toj zemlji, za preradu nafte Aramko i na naftnom polju Hurais, izvedeni napadi dronovima, koji su izazvali požare.


SAD, s druge strane, smatraju da iza napada stoji Iran i tvrde da imaju satelitske snimke koji dokazuju da su napadi došli iz pravca suprotnog onom na kom se nalaze Huti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: