Požar velikih razmera "guta" Zakintos FOTO/VIDEO

Požar na grčkom ostrvu Zakintos i dalje besni. Evakuisano oko 300 meštana i turista.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.09.2019.

07:51

Požar velikih razmera
Ilustracija: Depositphotos/ Kesu01

Požar je velikih razmera prenose lokalni mediji i navode da se se vatra približila kućama, a vatrogascima posao otežava jak vetar koji, prema prognozama, neće oslabiti do utorka.

"Evakuisali smo iz mera predostrožnosti oko 300 meštana i turista iz sela Keri i Agalas", rekao je Rojtersu portparol vatrogasne službe.

U gašenju požara od jutros učestvuju i avioni, a vatrogascima sa Zakintosa priteklo je u pomoć oko 120 kolega sa 45 vozila iz cele Grčke.

Požar na Zakintosu izbio je juče oko 11 sati. Drugi veliki požar u Grčkoj, u blizini letovališta Lutraki, 81 kilometar zapadno od Atine, takođe nije lokalizovan, ali su nadležni optimistični i veruju da će danas, kada vetrovi oslabe, uspeti da ga stave pod kontrolu.

Vatrogasci su u poslednja 24 sata primili pozive za gašenje više od 70 požara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: