Brnabićeva: Deklaracija SDA izuzetno opasna

Predložena deklaracija SDA kojom se predviđa uspostavljanje Republike BiH, sa 3 nivoa vlasti izuzetno je opasna, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.09.2019.

14:33

Brnabićeva: Deklaracija SDA izuzetno opasna
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Ona predstavlja javno pozivanje na nepoštovanje Dejtonskog sporazum.

"To je izuzetno opasno, javno pozivanje na nepoštovanje Dejtonskog sporazuma i još jedno otvaranje Pandorine kutije na Balkanu i nešto što svakako ne treba shvatiti olako", rekla je Brnabićeva odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji u Vladi Srbije.

U programskoj deklaraciji, koju je usvojila SDA pre dva dana stoji da je primarni i dugorčni cilj usvajanje ustava kojim bi Bosna i Hercegovina bila definisana kao demokratska, regionalizovana, pravna i socijalna država pod nazivom Republika Bosna i Hercegovina, sa tri nivoa vlasti, državnim, regionalnim i lokalnim i s gradom Sarajevom, koje je politički, administrativni, kulturni i ekonomski centar zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: