Zatvorena birališta u Tunisu, mala izlaznost

U Tunisu je u nedelju održan prvi krug predsedničkih izbora, a prema poslednjim podacima, izlaznost je bila mala.

Izvor: B92

Nedelja, 15.09.2019.

21:56

Zatvorena birališta u Tunisu, mala izlaznost
Ilustracija: Depositphotos/ Shanin

Prema podacima od 15 sati, izlasnost je bila samo 27,8 odsto, a šef izborne komisije pozvao je mlađe glasače da izadju na izbore.

Birališta su zatvorena u 18 sati po lokalnom vremenu.

Na ovim izborima nema ubedljivog favorita, a glavno pitanje s kojim je suočena zemlja su ekonomski problemi, navodi Rojters.

Tunis je pre osam godina svrgnuo autokratsku vlast u revoluciji koja je inspirisala pobune u Egiptu, Jemenu, Bahreinu, Libiji i Siriji, podsetila je agencija.

Pažnja međunarodne javnosti, posebno arapskih zemalja, usmerena je na umerenu islamističku partiju Enahda. Građani Tunisa s pažnjom prate i sudbinu medijskog mogula Nabila Karuija, predsedničkog kandidata koji se nalazi u zatvoru zbog optužbi za pranje novca i utaju poreza, što on negira.

Među 26 kandidata su i premijer Jusef Čahed, kao i dva bivša premijera i predsednik. Ako niko od kandidata ne bude osvojio više od 50 odsto glasova u prvom krugu izbora, biće održan drugi krug glasanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: