Irak demantuje lansiranje dronova koji su pogodili naftna postrojenja

Irak demantuje da su sa njegove teritorije lansirani dronovi jemenskih pobunjenika koji su pogodili saudijska naftna postrojenja.

Izvor: B92

Nedelja, 15.09.2019.

13:28

Irak demantuje lansiranje dronova koji su pogodili naftna postrojenja
Ilustracija: Depositphotos/ Kokal

Irak bi delovao "odlučno" kada bi bilo ko pokušao da koristi njegovu teritoriju da napada druge zemlje, navodi se u saopštenju kancelarije iračkog premijera Abdela Abdul-Mahdija.

U jučerašnjem napadu dronovima, za koji su odgovornost preuzeli šiitski Huti pobunjenici, pogođena su dva velika naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji, jedno od njih je i najveće svetsko postrojenje, i Rijad je privremeno prekinuo proizvodnju na te dve lokacije. Preki pogađa oko polovinu ukupne proizvodnje saudijskog naftnog giganta Aramko.

Američki zvaničnicu su ranije navodili da je najmanje jedan napad drona na Saudijsku Arabiju došao iz Iraka, gde Iran podržava šiitske milicije, što je Irak demantovao.

Inače SAD smatraju da je Iran odgovoran za taj napad što je Iran odbacio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: