Iran preti: Na američke baze mogu biti izvedeni napadi

Komandant vojno-kosmičkih snaga Korpusa čuvara Islamske revolucije Amir Ali Hadžizade kaže da se američke vojne baze nalaze u dometu iranskih raketa.

Izvor: B92

Nedelja, 15.09.2019.

11:42

Iran preti: Na američke baze mogu biti izvedeni napadi
Ilustracija: Depositphotos/ Lightsource

"Dve američke baze i jedan američki brod na Bliskom istoku nalaze se na meti iranske vojske i na njih mogu biti izvedeni napadi u slučaju rata", izjavio je Amir Ali Hadžizade, prenosi Sputnjik.

"Baza ’El Udejd‘ (koja se nalazi Kataru), baza ’El Zafra‘ (u Ujedinjenim Arapskim Emiratima) i jedan američki brod u Omanskom zalivu nalaze se na meti, a u slučaju odgovora Amerike, mi ćemo udariti na njih", navodi agencija "Tasnim" izjavu Hadžizade.

On je naveo i da se svi američki brodovi i baze, koje su u predelu od 2000 kilometara, nalaze u dometu iranskih raketa.

Ministarstvo spoljnih poslova Irana je okarakterisalo kao lažnu izjavu američkog državnog sekretara Majka Pompea, koji je izjavio da iza napada na naftne objekte u Saudijskoj Arabiji stoji Iran.

Jemenski pobunjenici Huti su 14. septembra preuzeli odgovornost za napade dronovima na pogone kompanije "Saudi Aramko“.

Huti su upotrebili deset dronova za napade na naftne pogone i obećali su da će proširiti napade na Saudijsku Arabiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: