Afera "Reket": Jednoglasno za smenu Katice Janeve

Poslanici u parlametu Severne Makedonije jednoglasno su glasali za rezrešenje specijalne tužiteljke Katice Janeve osumnjičene u istrazi za aferu "Reket".

Izvor: Beta

Subota, 14.09.2019.

18:48

Afera
EPA-EFE/ Georgi Licovski

Odluka za razrešenje Janeve, kojoj sutra ističe mandat, doneta je sa 102 glasa "za" i nijedan "protiv", a predsednik parlamenta Talat Džaferi je odmah poslao odluku Savetu državnih tužilaca da bi mogao već večeras da je potvrdi da bi postala konačna.

Taj savet je postupak za razrešenje specijalne tužiteljke za prisluškivane razgovore pokrenuo 29. avgusta, nakon što je Katica Janeva završila u pritvoru kao trećeosumnjičena u slučaju iznude nazvanom "Reket".

Predlog da Janeva bude smenenja zbog "nezakonitog, nestručnog i nesavesnog rada” Odbor parlamenta Severne Makedonije za izbor i imenovanja je jednoglasno odobrio na sednici 5. septembra.

U aferi "Reket", za iznudu 1,5 miliona evra od jednog od nabogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva da bi dobio bolji tretman, u istrazi afere "Imperija", pored Janeve su osumnjičeni i Bojan Jovanovski - Boki 13 i Zoran Milevski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: