Incident zbog peronske karte? Putnica udarala, radnik upotrebio silu da je savlada VIDEO

Policija je uhapsila 65-godišnjeg M.T, radnika fizičko-tehničkog obezbeđenja na autobuskoj stanici u Kragujevcu.

Izvor: B92

Subota, 14.09.2019.

13:53

Incident zbog peronske karte? Putnica udarala, radnik upotrebio silu da je savlada VIDEO
Ilustracija: Depositphotos/ Kelpfish

On je posle kraće rasprave 31-godišnjoj putnici iz Beograda, kako se sumnjiči, uvrnuo ruku i nogom zadao više udaraca.

Policija je saopštila da je osumnjičenom određeno zadržavanje do 48 sati, a uz krivičnu prijavu biće priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

M.T. se tereti za krivično delo zlostavljanje i mučenje.

Snimci

Portal InfoKg došao je do snimka nadzornih kamera na autobuskoj stanici gde je zabeležen incident.

Iz firme zadužene za obezbeđenje na Autobuskoj stanici za InfoKG kažu da je njihov "službenik postupio u skladu sa pisanim procedurama i u skladu sa Zakonom o privatnom obezbeđenju. Kako navode, on je "najpre lice upozorio više puta a zatim udaljio iz štićenog prostora, a nakon toga odbijajući napad od sebe primenio je sredstva prinude, i pokusao da lice zadrži do dolaska policije koju je u međuvremenu obavestio, a sve u skladu sa zakonskim ovlašćenjima".

Do sporne situacije je, prema saznanjima portala InfoKG, došlo u prepodnevnim satima zbog peronske karte, koju putnica, prema rečima očevidaca, nije imala, a nije odustajala od namere da stigne do perona.

Cena peronske karte na kragujevačkoj autobuskoj stanici je 100 dinara.

Šta je na snimcima

Ono što je vidno na snimku koji je objavio ovaj portal jeste sledeće: žena i radnik obezbeđenja se na početku prepiru. Radnik prilazi, dok ona uzmiče i kreće ka peronima, ali je povlači, gura i hvata za ruku, koju joj i zavrće i izbacuje je van stanice. Putnica se okreće i udara radnika po glavi, nakon čega joj on uvrće ruku ponovo, dok ona pokušava da šutne ka međunožju.

U daljim momentima na snimku žena se nalazi na podu i šutira radnika obezbeđenja. Zatim se vraća, prstom mu preti i ponovo pokušava da uđe unutra, zbog čega je on grabi za struk i povlači je.

Žena u tom trenutku ponovo udara službenika i ponovo završava na podu.

Važno je napomenuti i da su pojedini delovi snimka isečeni i skraćeni.

Na kraćem snimku, od 37 sekundi, vidi se samo da je putnica oborena na pod na stomaku, sa rukom zavrnutom iza leđa, uz viku: "Pusite me, ne mogu da dišem!"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: