U nedelju u Beogradu jubilarna Parada ponosa

Nevladina organizacija Beograd Prajd pozvala je sve građane glavnog grada da se priključe šetnji u nedelju, 15. septembra u okviru 10. Parade ponosa.

Izvor: Tanjug

Subota, 14.09.2019.

14:51

U nedelju u Beogradu jubilarna Parada ponosa
Ilustracija: Depositphotos/ Marcbruxelle

Građani su pozvani da uz slogan “Ne odričem se” zajedno pokažu solidarnost sa LGBT+ zajednicom i ostalim diskriminisanim manjinama u Srbiji.

Okupljanje za predstojeći Prajd je od 16 časova ispred hotela Hilton.

Šetnja će početi od 17 časova i kretaće se niz Kralja Milana, skretanje na Trg Nikole Pašića, prolazak pored Skupštine grada, potom ulicom Kneza Miloša do zgrade Vlade i Nemanjinom do parka Manjež, u kome će se zabavni program nastaviti do 23 časa.

Uz mnogobrojne izvođače, na zabavnom programu nastupaće i 'kuma' ovogodišnjeg Prajda, popularna pevačica Sara Jo.

Pored slavlja slobode i različitosti, organizatori su izneli niz zahteva vlastima, između ostalog, da se usvoje zakoni o registrovanim partnerstvima i rodnom identitetu.

Takođe, ključna poruka ovogodišnjeg Prajda jeste solidarnost sa svim ostalim ugroženim i diskriminisanim grupama u društvu.

etnja će zaokružiti Nedelju Ponosa koja traje od 9. septembra, tokom koje je organizovano preko 70 događaja vezanih za LGBT+ prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: