Vučić najmlađim oficirima: Vi ste ešalon slobode i suvereniteta naše otadžbine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je najmlađim oficirima Vojske Srbije na svečanosti njihove promocije da su ešalon slobode i suvereniteta Srbije.

Izvor: B92

Subota, 14.09.2019.

11:51

Vučić najmlađim oficirima: Vi ste ešalon slobode i suvereniteta naše otadžbine
FOTO: TANJUG/ TANJA VALIC

"Ovaj dan svečano proslavljamo zato što vi, oficiri, stupate na najčasniju dužnost odbrane zemlje svoga naroda", rekao je Vučić.

On je istakao da su oni najmlađi oficiri u dugoj i slavnoj tradiciji srpske vojske, koju su ispisale veličansvene pobede, herojski podvizi i slavne vojskovođe.

"Zato ponosno stojite pred licem junačkih predaka, svesni za koje ideale su naši preci činili epska junaštva i podnosili najveće žrtve", rekao je Vučić.

"Vi ste ešalon slobode i suvereniteta naše otadžbine i sinovi i očevi slobode koja je drugo ime za Srbiju", poručio je Vučić. Predsednk najboljima dodelio oficirske sablje i paradne bodeže

Predsednik Srbije i vrhovni komandant Aleksandar Vučić uručio je, na svečanosti promocije najmladjih oficira, najuspešnijim kadetima oficirske sablje i paradne bodeže.

Prvi u rangu Medicinskog fakulteta VMA je Stefan Spirić, druga je Jelena Obradović, a treća potporučnik Marina Radovanović.

Prvi u rangu Vojne akademije je potporucnik Stefan Milićević, drugi je Miloš Basarić, treć Stefan Rašović.

Na svečanosti je pročitan i ukaz predsednika Republike o proizvodjenju kadeta u čin potporučnika.

Zatim je počeo letački program, u kojem su nadletala tri aviona Mig-29, tri aviona Orao, a zatim i tri aviona Supergaleb G4.

Prikazan je i novi helikopter H-145M, a zatim su u paru nadleteli helikopteri Mi-17. Letački program završen naletom helikoptera Gama.

Zatim usledio svečani stroj kadeta.
View this post on Instagram

"Poštovani kadeti, uvaženi oficiri, dragi roditelji ovaj dan ovako sveèano prosvaljamo jer stupate na najèasniju dužnost odbrane zemlje svoga naroda. Vi ste danas najmlaði oficiri u dugoj i slavnoj tradiciji srpske vojske. Stojite spremno i odluèno pred buduænošæu koja od vas oèekuje da budete dostojni nastavljaèi dela vaših predaka, njihovog nepokolebljivog morala, najviših vojnih umeæa i nesalomljivog rodoljublja. Vi ste mladi oficiri ešalon slobode i suvereniteta naše otadžbine, vi ste sinovi i oèevi slobode koja je drugo ime za Srbiju. Da bismo uživali u miru, i da bismo gradili bogato i uspešno društvo, mi se oslanjamo na vašu spremnost i vaše znanje i veštine da odvratiti svakoga ko nema dobre namere prema Srbiji. Srbija je ponosna na vas i na vašu odluku da štitite srpsku zemlju. Vojna akademija je zaslužna što vam je pružila civilno i vojno obrazovanje na najvišem nivou. Èestitam vam èin! " - Predsednik Vuèiæ na sveèanosti povodom promocije najmlaðih oficira Vojske Srbije.

A post shared by Aleksandar Vuèiæ (@buducnostsrbijeav) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: