"Neke balkanske države potpadaju pod uticaj NATO, zato pozdravljam ulogu Srbije"

Pojedine balkanske države potpadaju pod uticaj NATO protiv volje većine svojih građana, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Izvor: B92

Petak, 13.09.2019.

10:50

EPA/EFE Yuri Kochetkov/Ilustracija

Lavrov je u intervjuu listu "Trud" posebno pozdravio "suverenu i odgovornu liniju Srbije prema održavanju vojne neutralnosti".

"Što se tiče pokušaja integracije svih balkanskih država u NATO, negativan stav Moskva prema tim destruktivnim naporima je poznat. Zato pozdravljamo odgovornu i suverenu liniju Srbije prema održavaju vojne neutralnosti. Na žalost, nema puno njenih suseda koji su u stanju da se odupru spoljnom pritisku i, protiv volje većine gradjana, prilaze Severnoatlantskom savezu", rekao je Lavrov, a prenosi Tass.

Lavrov je naglasio da Beograd ostaje vodeći partner Rusije u regionu zapadnog Balkana, mada je istovremeno Moskva otvorena za postepeni razvoj odnosa sa svim drugim balkanskim državama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: