Dodik Vučiću: Čitav narod vam je zahvalan, važno nam je da je Srbija ovde

Važno nam je da je Srbija ovde, da pokazuje da je ovde i da zajedno rešavamo pitanja, poručio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Izvor: Tanjug

Petak, 13.09.2019.

18:37

Dodik Vučiću: Čitav narod vam je zahvalan, važno nam je da je Srbija ovde
Foto: EPA/Georg Hochmuth

On je u Drvaru, u Federaciji BiH, domaćin predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Vučić boravi u Drvaru povodom obeležavanja "Dana sećanja" - pomena na stradale Srbe u 20. veku, a obišao je vrtić "Majka Hrabrost".

Dodik je poručio žiteljima Drvara, koji su se okupili da dočekaju srpskog predsednika, da su došli da im kažu da su uz njih, da će biti uz njih i da će zajedno prolaziti kroz mnoge druge izazove.

"Tu smo da gradimo novi život, zajedno smo sa vama", poručio je Dodik.

On je istakao da je Vučić bezgranično pomogao srpski narod, u četiri opštine u Federaciji, kao i 63 opštine u RS, te da se zahvaljujući njemu sprovod projekte i grade objekti koji će obeležiti prisustvo Srbije u tim opštinama.

"Čitav narod vam je zahvalan. Verujem da vi ni sami ne znate koliko poštovanja uživate u narodu i koliko se ceni vaša podrška. Važno nam je da je Srbija ovde, da pokazuje da je ovde sa nama, da zajedno sa vama rešavamo pitanja", rekao je Vučić.

Dodik je preneo i anegdotu iz jednog kafea u Drvaru, pre nego što je predsednik Srbije stigao u taj grad, kada ga je jedan meštanin pitao da li je tačno da Vučić dolazi danas.

Na potvrdan odgovor, uzvratio je Dodiku rečima: "Samo da znaš da svi Drvarčani znaju da 'onaj Šepa', kog smo spasli, a ništa nam nije pomogao. Više nam je Vučić pomogao za ovo kratko vreme, nego on za 40 godina".

Uz primedbu da je to sada deo istorije, Dodik je poručio da se mora ići sa novim pogledom u budućnsot.

"Republika Srpska stoji i pomaže koliko može, i Srbija je tu. Zajedno smo ovde i uveren sam da ćemo obnoviti Drvar kao jedno savremeno i pravo mesto za život", zaključio je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: