"Najveći pritisak na pravosuđe bio 2009. godine"

Član Državnog veća tužilaca, ujedno i zamenik Republičkog javnog tužioca Goran Ilić, pričao je u intervju za Ekspres o poziciji pravosuđa u Srbiji.

Izvor: Republika

Petak, 13.09.2019.

10:45

Foto: Depositphotos/JanPietruszka

Kako prenosi portal Republika, Ilić je na pitanje novinara kada je bio najveći pritisak na pravosuđe rekao da se za vreme reforme pravosuđa 2009. godine jedna trećina sudija i tužilaca obrela na ulici bez ikakvog obrazloženja.

"Verujem da je za većinu sudija i tužilaca u Srbiji taj period najgori u njihovom profesionalnom životu. Verujem da bi takav bio i odgovor većina u tužilaštvu i sudovima, kada govorimo o reformi pravosuđa 2009. godine i period nakon toga. Čini mi se da je posle promene vlasti 2012. godine pritisak na pravosuđe opao", naveo je on.

Ilić je u intervju za Ekspres govorio i o poslednjim dešavanjima u vezi sa aferom "Pazar" - kada su na rođendanu njegovog kolege Stanislava Dukića, zajedno sa tu prisutnim tužiocima, slavile i pojedine "sumnjive osobe".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: