Snimak vršnjačkog nasilja kruži internetom, "Rade ono što vide u rijalitiju" VIDEO

Na društvenim mrežama pojavio se još jedan snimak vršnjačkog nasilja na kom dve učenice (15) tuku i šamaraju svoju vršnjakinju, a druga deca se tome smeju.

Izvor: Tanjug

Petak, 13.09.2019.

17:05

Snimak vršnjačkog nasilja kruži internetom,
Ilustracija: Depositphotos/ MariaiC

Incident se dogodio u dvorištu osnovne škole u Barajevu.

Na snimku se vidi kako jedna od učenica srednje škole u Barajevu lupka žrtvu po glavi i preti joj da će ''proći trista puta gore'' ako sve ispriča njenoj majci.

Druga devojčica prilazi žrtvi i naređuje joj da spusti ruke, a zatim počinje da joj udara šamare, dok ostala deca dobacuju psovke.

Dve devojcice (15) snimljene su kako se u dvorištu škole u Barajevu iživljavaju nad svojom vršnjakinjom, udarajući joj naizmenično šamare. Za sve to vreme druga deca se smeju, pa čak i nasilnice same pokazuju osmehe.

Kako prenose mediji, žrtva i jedna od nasilnih devojčica su učenice prvog razreda Srednje škole u Barajevu, dok je druga nasilnica učenica srednje škole sa Zvezdare.

Oglasio se direktor škole u Barajevu

Srednja škola u Barajevu pokrenula je disciplinski postupak protiv učenice te škole koja je bila nasilna prema svojoj vršnjakinji, rekao je za Tanjug direktor te ustanove Dobrivoje Jelić nakon što se na društvenim mrežama i u medijima pojavio snimak vršnjačkog nasilja u kome su žrtva i jedna od nasilnica učenice pomenute škole.

Jelić je rekao da takvo nasilje mora da se kazni, zbog čega je škola pokrenula disciplinski postupak protiv učenice, dok će policija podneti prijavu za nasilničko ponašanje prema učenici.

Dodao je da će o tome da li će učenica biti isključena iz škole konačnu odluku doneti nastavničko veće.

''Nasilje se dogodilo u dvorištu osnovne škole u Barajevu, koja je od naše udaljena oko 200 metara. Ne želimo da zbog ovakvih stvari dođemo na loš glas, iako su devojčice učenice naše škole tek sedam dana'', rekao je Jelić i dodao da je utvrđeno da su učenice ranije razmenjivale uvredljive poruke preko društvenih mreža.

''Sve ono što vide u rijaliti programima, one to reprodukuju. U slučaj je umešana i učenica druge škole koja se došla sa Voždovca da se bije'', naveo je direktor.

Ističe da je nasilna učenica u dosadašnjem školovanju bila primernog vladanja i da nije pokazivala nasilničko ponašanje. ''Iz razgovora sa njom, vidim da ona razume svoje grešku, ne pokazuje nikakvu agresivnost, osim one koja se vidi na snimku'', rekao je Jelić.

Kako kaže, razgovarao je sa roditeljima obe učenice, a devojčica koja je bila žrtva nasilja u ponedeljak će krenuti u školu.

''Garantujemo bezbednost učenika u školi. Pokriveni smo kamerama, imamo dežurstva i u dvorištu i u hodnicima škole, ali ne možemo da pratimo decu do kuće'', napominje Jelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: