Saudijska Arabija: Princeza osuđena na uslovnu kaznu

Francuski sud proglasio je ćerku saudijskog kralja, princezu Hasu bint Salman, krivom za saučesništvo u nasilju sa pretnjom oružjem.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 12.09.2019.

19:09

Saudijska Arabija: Princeza osuđena na uslovnu kaznu
Ilustracija: Depositphotos/ Doglikehorse

Osuđena je na 10 meseci uslovne kazne.

Princeza Hasa je optužena da je naredila telohranitelju da prebije radnika u njenom luksuznom stanu u Parizu.

Prema navodima optužnice, radnik Ašraf Eid je rekao policiji da mu je telohranitelj vezao ruke, udarao ga i šutirao i primorao ga da poljubi princezi noge, nakon što ga je ona optužila da ju je snimao mobilnim telefonom.

Kazao je da ga je princeza tretirala kao psa i da mu je, dok ga je telohranitelj tukao, govorila: "Videćeš kako se razgovara sa princezom, kako se razgovara sa kraljevskom porodicom", prenosi Rojters.

Princeza Hasa (43), sestra prestolonaslednika princa Mohameda bin Salmana, negirala je da je počinila zločin. Njen advokat Emanuel Mojn rekao je pred početak suđenja da je istraga protiv nje zasnovana na neistinama.

On je presudu nazvao "neobjašnjivom" i najavio da će podneti žalbu. Princeza nije prisustvovala izricanju presude.

Kako prenosi AP, telohranitelj Rani Saida proglašen je krivim po optužbi za nasilje, konfiskaciju i krađu. On je dobio kaznu koju je tužilaštvo tražilo: osam meseci uslovno i 5.000 evra novčane kazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: