Sasoli: Uklanjanje "bekstopa" iz Bregzita gubljenje vremena

Predsednik Evropskog parlamenta Sasoli kaže da vlada britanskog premijera Borisa Džonsona nije dala nove predloge koji bi blokirali razgovore o Bregzitu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 12.09.2019.

17:32

Sasoli: Uklanjanje
Ilustracija: Depositphotos/ donfiore1

rOn je dodao i da je razgovor o uklanjanju takozvanog "bekstopa" iz sporazuma o izlasku Britanije iz EU gubljenje vremena.

Sasoli je rekao novinarima da "Ujedinjeno Kraljevstvo nije predložilo nijednu alternativu, niti išta pravno verodostojno i izvodljivo", prenosi AP.

Nakon razgovora sa pregovaračem EU za Bregzit Mišelom Barnieom, Sasoli je rekao da "nažalost, signali koje dobijamo ne ukazuju na to da postoji bilo kakva inicijativa koja bi mogla ponovo da otvori pregovore".

On je dodao kako ne misli da će rasprava o "bekstopu" zaista voditi bilo gde.

Prema Sasolijevim rečima, Džonson želi da irska zaštita pogranične trgovine bude uklonjena iz sporazuma, jer veruje da bi mogla "trajno da veže Britaniju za jedinstveno tržište EU".

Parlament EU mora da odobri sporazum o Bregzitu da bi on mogao da stupi na snagu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: