"Bolsonaro ne radi ništa, samo uništava"

Bivši predsednik Brazila Luis Inasio Lula da Silva rekao je da sadašnji brazilski lider, ekstremni desničar Žair Bolsonaro, "ne radi ništa, samo uništava".

Izvor: B92

Četvrtak, 12.09.2019.

17:30

Ilustracija: Depositphotos/ Vladem

"Ovo je vlada razaranja, bez ikakve vizije budućnosti, bez programa, vlada koja nije kvalifikovana da bude na vlasti", naveo je u intervjuu za Mondo Lula da Silva, koji od aprila služi zatvorsku kaznu zbog navodne korupcije.

Bivši predsednik je izdvojio obrazovanje, prava radnika, industriju i privatizacije kao i nepostojanje ekološke politike Žaira Bolsonara.

Lula da Silva je ocenio i da "narod mora da reaguje" u pogledu Amazonije, izložene velikim požarima i deforestaciji.

On se takođe usprotivio i ideji međunarodnog statuta za najveću svetsku tropsku prašumu, koju je izneo francuski predsednik Emanuel Makron.

"Amazonija pripada Brazilu. Ona je deo brazilskog nasleđa. I o njoj treba da brine Brazil", naveo je Lula da Silva.

Govoreći o sopstvenoj sudbini, Lula da Silva je rekao da "ne traži nikakve usluge, nikakvo smanjenje kazne".

"Ništa ne tražim osim pravde. Moj dom nije zatvor. A nanogice su dobre za golubove pismonoše. Sve što želim je da se prizna da sam nevin", rekao je Lula da Silva, koji je intervju dao u zatvoru u Kuritibi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: