Zbog Ramazana odloženo suđenje napadaču na džamije

Suđenje muškarcu optuženom za napad na dve džamije na Novom Zelandu i ubistvo 51 osobe odloženo je za mesec dana, jer se datum suđenja poklopio sa Ramazanom.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.09.2019.

11:21

Zbog Ramazana odloženo suđenje napadaču na džamije
Ilustracija: Deposit photo/ andriano_cz

Suđenje je trebalo da počne 4. maja 2020. godine, međutim sudija je utvrdio da se poklapa sa početkom muslimanskog verskog praznika i odložio ga za 2. jun, prenosi Rojters.

"Veliki broj svedoka je muslimanske veroispovesti", naveo je sudija u obrazloženju, a odbrana osumnjičenog složila se sa tim.

Napadač Brenton Tarant (29) otvorio je vatru iz polu-automatskog oružja na vernike dve džamije 15. marta i sve to prenosio uživo na svom Fejsbuku, prenosi Rojters.

On se ranije izjasnio da nije kriv ni po jednoj od 92 tačke optužnice, uključujući ubistvo i terorizam.

Podsetimo, Tarant je 15. marta na Novom Zelandu ubio 51 osobu, a prilikom hapšenja prvo je pitao koliko je ljudi uspeo ubiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: