Plenković: Pupovac se ogradio na svoj način i u svom stilu

Zagreb -- Premijer Hrvatske je izjavio da se predsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac “na svoj način i u svom stilu” ogradio od prethodnih izjava.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/DANIEL KASAP
Foto: EPA-EFE/DANIEL KASAP

“Pupovac je na svoj način i u svom stilu rekao da današnja Hrvatska nema veze sa (ustaškom) NDH, da Hrvatska nije faktor nestabilnosti i da vlada nije ta koja kreira klimu nesnošljivosti u društvu”, rekao je Andrej Plenković na početku današnje sednice vlade, preneli su hrvatski mediji.

Prema rečima Plenkovića, Pupovac je tokom jučerašnjeg obraćanja javnosti drugačije artikulisao neke poruke u odnosu na pre dve sedmice.

Plenković je pojasnio da je Pupovac rekao da ima onih koji kreiraju takvu atmosferu.

"Neko je otišao u Ceranje Donje i napisao 'ubi Srbina' na onaj znak ili na zid zalepio pamflet koji kaže da je razlog što se to piše taj da mi vodimo neku drugačiju politiku, da to nije izvorna politika HDZ-a. A upravo je obrnuto. Politika koju vodimo je politika Franje Tuđmana, politika uključivosti i pomirenja", kazao je.

Istakao je da može da poštuje one koji drugačije misle, ali da će se politički boriti protiv toga.

"Vrlo je jasno ko koju ulogu igra u ovoj šahovskoj partiji, dobro otvorite oči", poručio je Plenković.

Smatra da su policija i pravosuđe bili brzi i efikasni u rešavanju svih incidenata koji su se dogodili poslednjih meseci nad srpskom nacionalnom manjinom i da je hrvatska policija otkrila sve do jednog počinitelja incidenata.

"To pokazuje da funkcionišamo kao dršava, da politički mi kao vlada i ova parlamentarna većina radimo za uključivo društvo", naveo je.

Ne radimo za polarizovano društvo, rekao je Plenković.

"To ne treba nikome, a naročito ne zemlji koja je sve svoje strateške ciljeve rešila, i to u teškim okolnostima. Sve što sada radimo su finese da ljudima bude bolje ekonomski i socijalno. To je naš zadatak, ali i svih naših koalicionih partnera", poručio je Plenković, prenela je zagrebačka N1 TV.

strana 1 od 192 idi na stranu