Vučić: Nemojte da od Zemana pravimo nešto

Vatikan -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne treba imati prevelika očekivanja da Češka može tako lako promeniti svoj stav o priznanju Kosova.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Mi bismo to voleli, ali ne mislim da je realno", rekao je Vučić novinarima u Vatikanu, na konstataciju da je češki premijer Andrej Babiš kazao da je spreman da sa predsednikom Milošem Zemanom i ostalim institucijama razgovara o pitanju povlačenja priznanja Kosova.

"Nemojmo da podižemo očekivanja našeg naroda. Beskrajno hvala našim češkim prijateljima. Znam koliko poštuju i vole Srbiju, ali nemojte da pravimo od Zemana nešto, pa da, ako ne bude došlo do takve odluke, od njega pravimo neprijatelja, koji nije bio nešto spreman da uradi“, upozorio je Vučić, koji je danas razgovarao s papom u Vatikanu.

On je istakao da zna koliko Česi poštuju i vole Srbiju, da su naši iskreni prijatelji, ali da države ne mogu da rade takve stvari tako lako, posebno ako se nalaze u nekom određenom bloku.

Ponovio je da ne treba previše očekivati.

Inače, predsednik Češke završio je danas trodnevnu posetu Srbiji, tokom koje je najavio da će za mesec dana, na sastanku ustavnih vlasti u Pragu, postaviti pitanje da li je moguće povući priznanje nezavisnosti Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 122 idi na stranu