Obradović o dualnom obrazovanju: Zvuči dobro, upitna primena

Predsednik Dveri nije zadovoljan predloženim Zakonom o dualnom obrazovanju u visokom obrazovanju i smatra da je potrebna šira diskusija o tom aktu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 12.09.2019.

11:08

Obradović o dualnom obrazovanju: Zvuči dobro, upitna primena
Dveri Movement' logo

Boško Obradović smatra da treba razmotriti i moguće posledice i zloupotrebe prilikom primene ovog zakona.

Obradović u pisanoj izjavi navodi da dualno obrazovanje zvuči kao dobra ideja, ali je pitanje kako će biti primenjena u praksi.

Smatra da je uvođenje dualnog obrazovanja, prvo u srednjoškolsko, a sada i u visokoškolsko obrazovanje, još jedna reforma obrazovanja uvezena iz inostranstva, bez kritičkog promišljanja i prilagođavanja našim uslovima i potrebama.

Obradović je dodao da bez adekvatne kontrole, Zakon pruža mogućnost da se "nečiji sinovi i rođaci lakše provuku do diplome".

Predsednik Dveri je istakao da je visoko školstvo u Srbiji opterećeno brojnim problemima, te da se zato protivi "bilo kakvom eksperimentisanju", dok se postojeći problemi ne reše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: