"Viking sa okeana" traži dozvolu za evakuaciju trudnice

Humanitarni spasilački brod "Viking sa okeana" koji se nalazi u Sredozemnom moru apelovao na vlasti Italije i Malte da dozvole medicinsku evakuaciju trudnice.

Izvor: Tanjug

Sreda, 11.09.2019.

17:10

Ilustracija: EPA-EFE/ Ricardo Garcia

Brod traži i sigurno mesto za iskrcavanje još 83 migranta koji se nalaze na brodu.

"Viking sa okeana" plovi pod norveškom zastavom, kojim zajedno upravljaju SOS Mediteran i Lekari bez granica, spasao je u nedelju 50 migranata iz gumenog broda, uključujući i ženu koja je u devetom mesecu trudnoće, preneo je AP.

"Viking sa okeana" je spasao i 34 migranta u ponedeljak sa malog broda nakon što je na njemu proglašeno vanredno stanje.

Brodu je upućen poziv da migrante dovede u Zavijah, u Libiji, što je odbijeno, jer na brodu smatraju da Libija nije bezbedno mesto za iskrcavanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: