"Ja nisam četnik i ubica, niti tajni saradnik srpskih vlasti" VIDEO

Zagreb -- Predsednik SDSS i saborski zastupnik Milorad Pupovac obratio se javnosti, nakon oštrih reakcija na njegove izjave nakon napada na Srbe u Hrvatskoj.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ Ruletkka
Ilustracija: Depositphotos/ Ruletkka

On je pročitao izjavu u kojoj je naveo da je od 23. avgusta, kad je bila poslednja konferencija za novinare povodom serija napada na Srbe, do danas mnogima zasmetala njegova briga zbog porasta mržnje prema Srbima u Hrvatskoj.

"Nekima je posebno zasmetala moja bojazan da to današnu Hrvatsku može dovesti u stanje mržnje karaktersitične za razdoblje kvislinške NDH. Reakcije se ne stišavaju. Izašao sam pred vas i javost da bih rekao da sam ohrabren tim reakcijama, a moje su brige i bojazni danas manje nego pre dve sedmice jer nikad više nije bilo osuda i odmicanje današnje Hrvatske od NDH", izjavio je Pupovac.

Verujem da svi misle da današnja Hrvatska ne bi smela imati veze s ideologijom mržnje i nasilja, a tamo gde ih ima trebalo bi ih iskoreniti, kazao je on i pozvao sve u Hrvatskoj da zajedno uklone sva ustaška slova sa saobraćajnim znakovima, kao i da se pospreme sve odore "Za dom spremni", kao i da se kazni uzvikivanje "Za dom spremni".

Ipak, kada su ga novinari upitali da li će se izviniti zbog izjava koje je dao a koje su izazvale brojne reakcije, rekao je da je i on sam nazivan raznim imenima, poput toga da je četnik ili ubica i da od njih niikada neće tražiti izvinjenje.

"Ja nisam četnik, ali od onih koji misle da jesam ili kažu da jesam nikada neću tražiti izvinjenje. Onima koji me svrstavaju u zločince i ubice, reći ću da nisam i nikada od njih neću tražiti izvinjenje, onima koji me svrstavaju u tajne saradnike srpskih vlasti, stavljajući me u rizike, što je više od ugleda, ali I rejtinga u javnosti, nikada neću tražiti izvinjenje", rekao je Pupovac.

Istakao je da je to deo političke borbe kroz koju, kako je rekao, mora proći. Predsednik SDSS je novinarima rekao da ta stranka još nije donela odluka o tome da li će napustiti vlast ili ostati u vladajućoj koaliciji, te da će o toj temi biti reči na današnjim zasedanjima stranačkih organa, kao i tokom narednih dana u razgovoru sa koalicionim partnerima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 192 idi na stranu