Pupovac se danas obraća javnosti

Predsednik SDSS Milorad Pupovac, obratiće se danas novinarima, nakon niza osuda i pritisaka zbog toga što je otvoreno govorio o položaju Srba u Hrvatskoj.

Izvor: B92

Sreda, 11.09.2019.

09:40

Pupovac se danas obraća javnosti
Screenshot/B92

Pupovac je, nakon brutalnog napada na Srbe u lokalnom kaficu u Uzdolju, kod Knin rekao da hrvatska država klizi ka ustaškoj NDH, da postaje faktor nestabilnosti u regionu i da je za to odgovorna aktuelna vlast, koju, inače, njegova stranka podržava.

Na tu Pupovčevu izjavu reagovao je državni vrh, udruženja veterana i desničarske stranke, kao i pojedinci, zahtevajući da Pupovac povuče tu izjavu, izvinise ili napusti koaliciju, pa čak je bilo predloga da se SDSS zabrani, a protiv njenog lidera povede postupak.

Očekuje se da će Pupovac danas saopštiti da li će SDSS nastaviti da podržava aktuelnu vladu premijera Andreja Plenkovića ili će je napustiti.

Plenković juče nije želeo da govori o tome šta je Pupovac naumio, a gostujući u emisiji "A sada Vlada" na HRT-u, je rekao da je vladajuća koalicija stabilna.

On je rekao da je u komunikaciji sa Pupovcem, ali da ne zna šta je to što će Pupovac danas saopštiti novinarima. "Ponavljam da je netačna teza da je savremena Hrvatska uporediva s NDH, da smo faktor nestabilnosti u regionu te teza da vlada podstiče klimu nesnošljivosti", rekao je, izmedju ostalog, Plenković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: