Konvoj RTS-a zaustavljen na prelazu Jarinje

Jarinje -- Karavan Radio-televizije Srbije "Najlepše narodne pesme", koji je krenuo u Kosovsku Mitrovicu, zaustavljen je na prelazu Jarinje, objavio je RTS.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ Yarr65
Ilustracija: Depositphotos/ Yarr65

Kako se navodi, kosovske vlasti ne dozvoljavaju ulazak ekipe, i pored uredno dostavljene papirologije.

Konvoj sa opremom čeka na Jarinju već 20 sati.

RTS je javno uputio protest kosovskim vlastima zaduženim za poštovanje procedure oko prelaska na administrativnim prelazima.

U saopštenju RTS navodi da karavan "Najlepših narodnih pesama" u četvrtak, 12. septembra treba da se održi u Kosovskoj Mitrovici, što je ujedno i koncert kojim se obeležava 95 godina postojanja Radio Beograda.

Pored blagovremeno podnete, uredne dokumentacije neophodne za ulazak na teritoriju Kosova i Metohije, konvoj RTS-a u kojem se nalazila tehnička oprema za binu i link vozilo, zadržan je juče, u utorak, 10. septembra, u 15 sati na prelazu Jarinje bez ikakvog obrazloženja.

Danas su mu se pridružili i ostali članovi ekipe koja je jutros krenula iz Beograda - voditelji, muzičari Narodnog orkestra RTS-a i produkciono osoblje. Više od 20 sati konvoj čeka da ude na teritoriju Kosova i Metohije, čime se dovodi u pitanje mogućnost valjane tehničke realizacije koncerta u Kosovskoj Mitrovici, navodi Javni servis.

"Ovo maltretiranje i ponižavanje radnici RTS-a izdržaće samo zbog toga da bi održali obećanje dato gradanima Kosovske Mitrovice i našem narodu na severu Kosmeta, da ćemo koncert održati", zaključuje se u saopštenju objavljenom na sajtu RTS-a.

strana 1 od 134 idi na stranu