"Rane iz 1999. nisu zacelile, ostajemo vojno neutralni"

Srbija će nastaviti sa politikom vojne neutralnosti, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić i istakao da je takva odluka srpskog parlamenta, ali i naroda.

Izvor: Tanjug

Sreda, 11.09.2019.

13:38

Tanjug, Zoran Žestiæ

"Smatram da je to najbolja odluka Srbije, jer time brinemo o sebi, čuvanju svog neba i zaštiti zemlje", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje českog novinara u vezi sa NATO-om, na zajedničkoj pres-konferenciji sa predsednikom Češke Milošem Zemanom.

Vučić je naveo da Srbija ima dobre odnose i saradnju sa NATO-om, kao i da će se uvek truditi da gradi takve odnose da nam se ne bi ponovila 1999. godina.

Rane srpskog naroda iz 1999. godine nisu zacelile, podvukao je Vučić.

"Gledamo u budućnost, radimo svoj posao, činimo sve da zemlja ima mir i sigurnost, da nam se ne ponove ratovi iz 20. veka, već da ovo bude vek mira. Ali, da možemo zaboravimo šta se dešavalo pre 20 godina, ili u svetskim ratovima, to za Srbe nije ni lako ni jednostavno", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: