Vučić o Hrvatskoj: Oni kod nas mogu da šetaju gde god hoće VIDEO

Beograd -- Nakon zaoštravanja odnosa Srbije i Hrvatske, Vučić poručio da se uvek zalaže za bolje odnose s Hrvatskom i da oni kod nas mogu da se "šetaju" gde god hoće.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/Predsedništvo Srbije
Tanjug/Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije je to rekao komentarišući izjavu Zorana Milanovića da će, ako pobedi na predsedničkim izborima u Hrvatskoj, svesti na minimum odnose sa Srbijom i da Vučić neće moći da se šeta "lijepom njihovom".

"Na to da bi želeli u Hrvatskoj da se smanje odnosi sa Srbijom na minumum i da se neko ne šeta... ja se vrlo retko šetam bilo gde, nisam ni atletičar, niti kao ministri Zoran Đorđević i Siniša Mali. Ne šeta mi se nigde, ne idem na more u Hrvatsku, niti sam išao od raspada Jugolsavije, niti planiran da idem", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše Milanovićevu izjavu.

"Uvek sam želeo bolju saradnju sa Hrvatskom i želeću i u budućnosti. Kod nas oni mogu da se šetaju gde god hoće. Nadam se da više vole šetnju od mene", predsednik Srbije.

Poručio je da ne traži ni od koga da voli Srbiju i Srbe, niti da će nekoga za to da moli.

"Neću da se nekom izvinjavam zato što on misli da mu je politički nasušna potreba da im se Srbi izvinjavaju. Vreme kada su Srbi sebe dobrovoljno ponižavali i klečali i molili da dobiju lepu reč od nekog od stranih predstavnika je prošlo. Mene interesuju dela koja ostavljamo gradjanima Srbije, a sve druge ćemo da poštujemo jednako ili i više nego oni nas", naveo je Vučić.

Takođe, kaže da nema ništa protiv Hrvata i da mogu da rade šta hoće, ali da će politiku u Srbiji uvek voditi građani Srbije, a ne neko sa strane.

Podsetimo, odnosi Srbije i Hrvatske dodatno su se zaoštrili nakon odbijanja hrvatske granične policije da u zemlju pusti mlade kadete Vojske Srbije. Razmenjene su i diplomatske note, u kojima svaka strana okrivljuje onu drugu, što je samo "dolilo ulje na vatru" nakon nedavnih incidenata u Hrvatskoj, kada su kod Knina pretučeni Srbi jer su gledali utakmicu "Crvene zvezde".

strana 1 od 122 idi na stranu