Mihajlović poručila Ugljaninu: Dosta je

Beograd -- Potpredsednica Vlade Zorane Mihajlović, komentarišući izjavu Sulejmana Ugljanina o statusu Sandžaka, izjavila da je dosta s retorikom mržnje i prošlosti.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug, Sava Radovanović
Tanjug, Sava Radovanović

"Bošnjaci su naši prijatelji i ravnopravni građani Srbije. Smatram da je nedopustivo i opasno širiti mržnju, jer to utiče na odnose među narodima, a, složićemo se, dosta je bilo netrpeljivosti na ovim prostorima", rekla je Mihajlovićeva, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Svaki odgovoran političar treba da bude svestan težine svojih reč, dodala je ona.

"Naš zadatak je da učinimo sve da naši gradjani i naši narodi žive bolje, da nam deca odrastaju u skladnim zajednicama, naučeni da poštuju jedni druge. Jedino nas to vodi u pomirenje, prosperitet i dobre susedske odnose“, zaključila je ona.

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin, koji je ranije više puta optužio Srbiju za navodnu okupaciju Sandžaka, sada optužuje medjunarodnu zajednicu da to toleriše od 1918. godine do danas.

"Ovo rešenje je naš doprinos normalizaciji odnosa, demokratizaciji i regionalnoj stabilnosti u procesu evropskih i NATO integracija zemalja bivše SFRJ", rekao je Ugljanin juče na konferenciji za novinare.

strana 1 od 122 idi na stranu