Biber: Novi komesar za proširenje EU nema kredibilitet

Novi komesar EU za proširenje Laslo Tročanji ne bi trebalo da bude zadužen za taj portfelj, ocenio je stručnjak za Balkan sa Univerziteta u Gracu Florijan Biber

Izvor: B92

Utorak, 10.09.2019.

18:55

Biber: Novi komesar za proširenje EU nema kredibilitet
Ilustracija: Deposit photos/sashk0

Kako je rekao, zato što je "saučesnik u demontiranju vladavine prava u Mađarskoj premijera (Viktora) Orbana".

Biber je u poruci na Tviteru napisao da će, "kao što je strahovao", Laslo Tročanji biti zadužen za proširenje, posle objave Evropske komisije o portfeljima komesara u novom sazivu.

Evropska komisija objavila je da će bivši ministar pravde Mađarske Tročanji biti novi komesar za susedstvo i proširenje.

"Kao saučesnik u demontiranju vladavine prava u Orbanovoj Mađarskoj on ne bi trebalo da bude u Komisiji, zadužen za proširenje, on nema kredibilitet za skeptike u EU i za agendu za vladavinu prava na Zapadnom Balkanu", napisao je Biber.

On je odvojeno na Tviteru objavio šaljivi upitnik sa pitanjem "kakav savet će Laslo Tročanji dati Aleksandru Vučiću, Milu Đukanoviću i drugima?" i četiri ponuđena odgovora - prvo članstvo, pa diktator, radite kako kažemo, ne kako radimo, Francuzi su krivi i za besplatno stanovanje u Budimpešti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: