Kakve su šanse za članstvo Kosova u Interpolu?

Kosovo verovatno neće dobiti zeleno svetlo za članstvo u Interpolu narednog meseca na Generalnoj skupštini ove organizacije u Čileu, piše kosovski list Zeri.

Izvor: B92

Utorak, 10.09.2019.

12:03

Kakve su šanse za članstvo Kosova u Interpolu?
Ilustracija: depositphotos/borkus

Stručnjaci za bezbednost kažu da kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova ne lobira dovoljno da Kosovo postane član Interpola, a prema oceni stručnjaka za bezbednost na Kosovu, Srbija nastavlja stalnu borbu protiv Kosova na ovom polju.

Uz podsećanje da je Kosovo podnelo zahtev za članstvo u Interpol januara ove godine, stručnjaci za bezbednost smatraju da Ministarstvo spoljnih poslova nije ispunilo uslove za članstvo i da će nova prijava za članstvo biti naredni propust.

Hadž Šalja, koji je bio predsedavajući Odbora za unutrašnju politiku i bezbednost, smatra da bi Kosovo moglo doživeti neuspeh, iako Ministarstvo spoljnjih poslova i dalje lobira.

Prema Zeriju, srpska država nastavlja sa lobiranjem da Kosovo ne uspe u nameri da postane član Interpola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: